torsdag, januari 08, 2015

Årets mamma

... kommer inte gå till undertecknad i år heller.

Hur illa är det när skolan ringer och efterlyser barnet eftersom hon inte kommit och inte heller är sjukanmäld och den arma förvirrade mamman inte fattar någonting. I mitt huvud började nämligen inte skolan förrän på måndag. Visserligen började terminen igår men skolan valde att ha studiedag och var därför stängd. Där någonstans bestämde sig undertecknads hjärna för att det var fritids resten av veckan och då kunde fr kaos lika gärna vara hemma.

Men nu var det inte så varför en gråtande fr kaos kastade i sig frukost, klädde på sig och borstade tänderna i rekord fart. Varför hon grät?! Jo, hon var rädd att fröken J skulle bli arg på henne! Hon är alltså inte arg för att hon missar sina sista dagar på jullovet som hennes förvirrade mamma har lovat henne. Hon är inte heller arg för att mamma inte har någon koll och därför gjort att hon missat första lektionerna. Nä hon är rädd att någon ska vara arg på henne.

Hon fick en stor kram av fröken J och ett glatt hej fr kaos från sin bästa vän. Mamma skäms som en hund och funderar på vad som behövs för att få koll igen.


Inga kommentarer: