måndag, april 07, 2014

Party

Det har nu gått lite mer än en vecka sedan vi studsade runt i matsalen med tjugofem svettiga och lyckliga ungar.

Kalaset går tydligen till historien som "det roligaste de varit på någonsin" vilket kanske inte säger så mycket när det kommer från nioåringar med ett minne som guldfiskar men jag väljer att bortse från den lilla detaljen. Blir så mycket roligare då.

Vi hade pyjamasparty och hade fixat sängar som ungarna fick äta i, hoppa i eller bara ligga och slappa i. 

Maten stod gyllene måsen för och ungarna fick äta så många tjisbörjare som de ville.

Lekar lektes och efter två timmar skickade vi hem dem. Vi började allt med sagoläsning i entréen och sen fick de gå och lägga sig. Underbart att se fem barn trängas i åttiosängarna, trångt och härligt. De i hundrasextiosängen hade det lite luftigare men det var ingen som klagade. En liten stund fick de ligga där och lyssna på Pettson och Findus. Sen störtade rövare fyra in och skrek kuddkrig. Ni kan tro att ungarna fick bråttom upp med varsin kudde i handen. Efter tio minuter kom de till mig svettiga och röda och trot eller ej men de var trötta och undrade när kuddkriget var slut. Det hade jag aldrig trott. Men men man slutar aldrig förvånas. Sen blev det mat i sängen följt av sittdansstopp, glass och Familjen Olsson. Det sistnämda är en lek där en saga löses och alla deltagare har en roll. Varje roll finns representerad i varje lag och det var riktigt underhållande att se med vilken iver och frenesi de tog sig runt sängarna. 

Sen var de två timmarna till ända och föräldrar började anlända. Som grädde på moset fick ungarna inte bara en liten godispåse utan även ett gosedjur. Nä, det var inte inköpta för eventet utan det rörde sig om sådana som fr kaos inte längre ville ha eller använde. Det var mer populärt än godispåsen kan jag säga.

Sen ägnade jag, Drasuten, rövare fyra och fr kaos åt att röja upp och återställa matsalen. Det tog en timme. Sen fick undertecknad hoppa ur den blommiga sidenpyjamasen och självdö i soffan.

Trots värk så var det värt det. Till och med diskutionen med fadern om priset på kalaset ca 119 kr per barn är värd att ta. Fr kaos var  glad och nöjd! Då är den oömma modern det också.

Men jag får problem att toppa detta nästa år. Har faktiskt redan börjat fundera på vad vi skulle kunna ha för kalasdå, men än så länge har inga superplaner dykt upp. Tur det är ett år kvar.

Inga kommentarer: