torsdag, januari 22, 2015

Joråsatte bilen går ...

... inte alls.


Jag har haft bil sedan jag fick körkort, ja till och med lite längre, för tjugofem år sedan.


Dock har undertecknad ett litet dilemma i dags läget.


Det är underbart med dieselvärmare. När du kommer ut till bilen är den varm och frostfri. Lite snö kvar på taket att borsta bort men i övrigt är det i stort sett bara att hoppa in i bilen och köra iväg.


Men just det här köra iväg har visat sig vara lättare sagt än gjort för mig. Dieselvärmaren drar på batteriet, och undertecknad kör för korta sträckor för att ladda upp det mellan varven med påföljd att den tokvägrar starta.


Den är varm och snöfri men startar inte. Då faller liksom hela smidigheten platt fall.


I morse kommer vi ut, som vanligt i sista stund för att ta fr kaos till skolan. Självklart startar inte bilen. Vad göra?


Drasuten får rycka ut och köra hem från jobbet, möta upp vid stora vägen och köra damen i fråga till skolan. Hon är ledsen och gråter för hon tycker inte om att komma försent och den oömma modern det vill säga undertecknad försöker peppa och säger något irriterat glatt att det är bra att öva på att komma försent, för det kommer hända flera gånger i livet. Ibland på grund av att man själv strulat till det och ibland på grund av saker man inte kan rå över. I hennes fall är det ju hennes förvirrade moder som ställer till det. Till slut var krisen över och hon kunde till och med tänka sig gå upp till klassrummet själv.


Så joråsatte bilen går fantastiskt bra ...

Inga kommentarer: