fredag, december 12, 2008

Luciatåg

I dag är det ju inte lucia men eftersom det är sista dagen på veckan så firar nog de flesta skolor, förskolor och arbetsplatser lucia i dag. Således blev vi alla bjudna på glögg (gissa om det stank i köket) lusssekatter och pepparkakor. Efter att vår italion stalion kört sitt tradiotionella lussande, iklädd skurmopp med ljus i skaftfästet på huvudet och ljus i handen sjungandes något S:t Lucia på italienska kom så det riktiga luciatåget. En grupp gymnasietjejer som åkte runt och lyste upp livet här ute på vischan.
 
De sjöng bra, sen är ju jag en väldigt kritisk varelse och oftast berodde rysningarna i min kropp på falsksjungningarna men vid ett tillfälle kom rysningarna tack vare att flickorna som framförde Ave Maria sjöng vackert. De klarade de höga tornerna och ja det var helt klart njutbart.
 
Men vad är det med det här jävla "waylandet"? Idol har förstört sången helt, nu för tiden verkar den allmänna meningen vara att om man inte slänger in minst ett waylande i sången kan man inte sjunga. Men i min bok är det tyvärr inte alltid det passar in och ännu värre, inte alla som kan konsten. Kan förstöra mer än det tillför.

 

"Det är alltid med de bästa intentioner som det sämsta arbetet blir gjort."

Oscar Wilde

 


Ta semester! - sök efter resor hos Kelkoo.
Jämför pris på flygbiljetter och hotellrum: http://www.kelkoo.se/c-169901-resor-biljetter.html

Inga kommentarer: