tisdag, april 20, 2010

Ser inte ljuset i tunneln riktigt än

Igår gjorde jag det första riktiga nedslaget i nya lägenheten, jag målade de förhatliga stuckaturerna i mitt sovrum. Den människan som bodde här för typ 10 år sedan älskade helt klart stuckatur, i vardagsrummet sitter det fem (5!!!) i taken samt en 20 cm hög stuckaturlist mellan vägg och tak. Kanske hade varit snygg i en gammal lägenhet med takhöjd över 3 meter men med knappa 2,50 ser det mest besynnerligt ut. Nu kanske vän av ordning undrar varför jag inte river ner skiten, men med en del råd från "proffs" hantverkare så har jag bestämt mig för att låta dem sitta kvar.

Det är stuckatur runt taklamporna och som "bård" mellan vägg och tak i samtliga rum förutom köket. Så jag har bestämt mig för att accentuera dem istället, använda dem så jag kommer måla dem i häftiga färger. I fr Kaos rum blir det rosa-lila metallic och i mitt sovrum blir det brons-metallic. Har i skrivandes stund inte bestämt hur det blir i vardagsrum och hall än men kan nog garantera att de inte kommer förbli vita så värst länge till.

Har fått in offerter från köks-killar och det kommer kosta, mattläggaren ska eventuellt sätta igång på torsdag med sovrummen och målarna är i stort sett klara. På lördag kl 8.00 kommer flyttgubbarna och det enda jag har lyckats packa är tre kartonger. Blir som vanligt att skyffla ner skiten i kartonger och påsar timmarna innan. Att jag aldrig lär mig.

I morgon blir det tapetsering och målning. Packning står på schemat på torsdag när golvläggaren ändå är i lägenheten och jag inte kan göra något.

Sprang runt med plånboken aka mamsen i dag och lyckades köpa vitvaror, kom på att jag kanske kan klara mig utan spis en månad men utan frys blir det jobbigt (fk kaos äter ju faktiskt frukost) så det blir till att ha skiten i vardagsrummet till köket är klart.

Å ja just för att göra det hela lite mer intressant ska jag på intervju på torsdag bara så där.

"Det tycks mig ibland att Gud då han skapade människan i någon mån övervärderade sin förmåga"
Oscar Wilde

Inga kommentarer: