torsdag, augusti 29, 2013

Ruta ett igen

Har nu träffat dr Barsk. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

På min första begäran, att få min problematiska rygg utredd. Ställde han sig först lite tvivlande som vanligt. Någon röntgen av ryggen blir det inte tal om. Det skulle bara leda till att vi skulle sitta där med bilder. Dessutom är det inte något fel på min rygg, mer eller mindre.

Men han kom på att det fanns en klinik i Nacka som var specialiserade på att hjälpa personer med nack-och ryggproblem. Han skulle skicka en remiss. När jag kom hem och kollade visade det sig att det var till den klinik jag bett honom remittera mig men jag fick aldrig något svar från honom då. Nåja, sent ska syndarn vakna. Jag får vara glad för det lilla antar jag.

På den andra förfrågan om ett intyg blev det tvärt nej! Han var mycket animerad i sin förklaring till varför han inte ville göra det. Det tog så lång tid, krävdes så mycket av honom och allt måste skrivas väldigt noga och ha bevis. Så NEJ!! Något sånt kunde han inte tänka sig att göra. Det fanns bara två instanser till vilka han lagligen var tvungen att skriva ett sådant intyg och det var.... wait for it...

Wait for it...

Wait for it...

Arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Jag påpekade då lugnt att eftersom det rörde sig om en anmälan till sistnämnda instans så... "Jaha, ja men då är det väl bara för dig att påbörja allt så får de kontakta mig. Så skriver jag ihop något" - var hans svar då *dubbelsuck*  Att det ska vara så satans krångligt.

Men jag får väl känna mig nöjd, även om dr Barsk mer än gärna leker djävulens advokat och bara ser problemen.

Sen kom jag på ytterligare en liten begäran. Mediciner. Äter ju 10 citodon om dagen när jag har som jävligare och när jag sa det uppstod ännu en animerad domedagsmonolog. Sen när han lugnat ner sig kom vi fram till att det kanske var dags att se över min medicinering. Tid nästa vecka bokades för diskussion om jag ska gå över till morfin och Alvedon. Kan knappt bärga mig tills dess.

Inga kommentarer: