fredag, augusti 28, 2009

(H)juvliga tider

Dagen började som vanligt med att fr kaos vaknade och studsade upp med så där olidligt glatt humör. Ett sånt där humör som kan få vilken jag-sover-bara-5-timmar-om-natten-mamma som helst att tappa förståndet.

Efter sedvanliga procedurer med frukost och film kröp undertecknat tillbaka till sängvärmen för att snooza någon timme till. Den första halvtimmen förflyter utan större mankeman och fr kaos bestämmer sig för att börja leka med sin flexi-trax bilbana. Ljudet av de batteridrivna bilarna som kör varv efter varv har en lätt migränframkallande effekt varpå icke så pedagogisk moder skriker åt telningen att stänga den förbannade dörren. Ljudet blev lägre och sömnen leta sig åter tillbaka (kan någon förklara varför det är lättare att somna om kl 7 på morgonen än kl 2 på natten?) och allt rullar på. Plötsligt bryts lugnet med ett illvrål, omtöcknad hör undertecknad hur dörren öppnas och en hulkande fr kaos kommer.

Å där kan jag nu pricka av ännu en av de tydligen obligatoriska barnupptågen (papperstuss i näsan avklarad tidigare) barnet har nämligen lyckats med bedriften att tvinna in hår i ett av de roterande hjulen på en batteridriven bil. Som tur var behövdes inte mer än lite milt våld för att lösgöra barn och bil från varandra. Fr Kaos återvänder till sitt rum och fortsätter leka.

Hon försökte få mig att tro på versionen att bilen hade hoppat upp på hennes huvud av sig själv men av den pillemariska blicken att döma visste hon redan på förhand vilket mottagande denna förklaring skulle få.

"Det enda vi lär av historien är att den upprepar sig."
Oscar Wilde

Inga kommentarer: